choose language :
en
6 | 7 | 8 juli 2022
De Brabanthallen
's-Hertogenbosch
23

Persbericht

Persberichten

20-10-2021

De Champignondagen 2022 zijn verplaatst en definitief vastgesteld op 6, 7 en 8 juli.

De oproep om vroegtijdig in te schrijven voor deelname aan de Champignondagen is zéér goed beantwoord. 80% van de beschikbare vloeroppervlakte voor standruimte is al gereserveerd. Onze dank voor is groot. Het geeft blijk van een groot enthousiasme om met elkaar, er weer een uniek evenement van te mogen maken. Maar ook leefde er onder standhouders de zorg dat het wellicht eind maart 2022 (nog) niet voor iedereen mogelijk zou zijn, om de Champignondagen te bezoeken. Vooral de quarantaineverplichting zoals die op dit moment nog geldt in sommige landen vormt een serieuze reisbeperking. Als organisatie deelden wij deze terechte zorg.

Met de annulering van de NAMC in Vancouver (juni 2022) kwam er ruimte in de internationale agenda van beurzen en congressen voor de paddenstoelensector. Dit biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van het voor ons vertrouwd tijdstip in het jaar. Wereldwijd stijgt de vaccinatiegraad tegen Covid-19 en in steeds meer landen worden verdere versoepelingen van de reisbeperkingen aangekondigd. Een brede consultatie heeft het bestuur van de Stichting Champignondagen doen besluiten om het tijdstip van de Champignondagen ruim 3 maanden op te schuiven naar 6, 7 en 8 juli 2022. Het bestuur is van mening dat daarmee recht wordt gedaan aan zowel het grote aantal inschrijvingen en het enthousiasme van de deelnemers, maar ook aan de zorg t.a.v. de (nu) nog geldende reisbeperkingen. Zekerheden zijn er nooit, maar 3 maanden extra is hierbij waardevolle tijd.

Het go/no-go moment van 1 november 2021 wordt dus een definitief go. De volgende editie van de Champignondagen zal plaatsvinden op 6, 7 en 8 juli 2022. Alleen restricties van overheidswege kunnen de doorgang van de volgende Champignondagen nog verhinderen. Onverwachte escalatie van Covid-19 is helaas niet volledig uit te sluiten. De huidige deelnamevoorwaarden blijven dan ook onverminderd van kracht op alle inschrijvingen. De Commissie Champignondagen zal binnenkort de al ingeschreven deelnemers gaan intekenen op de plattegrond. De oproep om spoedig in te schrijven voor de nog resterende 20% standruimte blijft actueel.

De behoefte om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten is onverminderd groot en de Champignondagen zijn daarvoor een uitstekende gelegenheid.

 19-05-2021 

Op 30 en 31 maart en 1 april 2022 gaan de deuren van De Brabanthallen weer open voor De Champignondagen. Logisch, het is dan alweer drie jaar geleden sinds de vorige beurs. COVID-I9 maakt de organisatie ervan
echter toch wat mindervoor de hand liggend. Lees meer....--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2019

 Een terugblik: Champignondagen 2019 “Spotlight on Mushrooms”

 ’s-Hertogenbosch / Nederland stond in de week van 22 mei tot en met 24 mei geheel in het teken van paddenstoelen. Met de Internationale Champignondagen op de kalender, kregen we als land de gehele mondiale paddenstoelensector op bezoek.

Champignondagen

De 35ste editie van deze International vakbeurs vond wederom plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Dit evenement was ook dit jaar weer een uitgelezen gelegenheid om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en kennis van de nieuwste ontwikkelingen op te doen. Ook dit jaar is de Champignondagen weer gegroeid zowel in aantal exposanten als in het aantal m2 beurs als in aantal bezoekers. Tijdens de Champignondagen presenteerden 115 standhouders hun producten diensten en/of services aan de bezoekers. Hiervan waren 53 internationale standhouders. Een recordaantal van 3.282 bezoekers uit 83 verschillende landen bezochten deze editie van de Champignondagen.

Ambassador of the Mushroom Industry Award

Tijdens de Champignondagen vond voor de derde keer de uitreiking van de ‘Ambassador of the Mushroom Industry Award’ plaats. Tijdens het Welkomst Event op 22 mei werden deze awards uitgereikt aan Magda Verfaillie van Mycelia, Johan Baars van Wageningen University & Research Center, Anton Sonnenberg Wageningen University & Research Center, Ko Hooijmans Voorzitter Vakgroep Paddenstoelen van L.T.O. Nederland en Jan Klerken van Scelta Mushroom in Venlo.

  

Op verzoek kunnen rechtenvrije foto’s van het evenement ter beschikking gesteld worden.

______________________
Noot voor de redactie: Libéma Exhibitions and Events organiseert de Champignondagen in opdracht van de Stichting Champignondagen. Neem voor meer informatie contact op met Piet Lempens +31 654315666, piet@hooymanssubstrates.com  of Anoeska Hagenstein, Project Manager, info@champignondagen.nl, telefoon +31 639699110.